Proffs på vattenbehandling i Skandinavien

Olika typer av filter för vattenrening

Önskar du få ett renare vatten fritt från mikrorganismer, virus, kemikalier, mineraler och salter? Vi erbjuder filter med hög kvalitet tillsammans med vår kompetens inom vattenbehandling. Ett rent vatten minimerar driftsstopp och förbättrar kvaliteten på produkter.

Filterteknik vattenrening WTG

Vattenfiltrering

Det finns olika önskemål om hur rent ett vatten ska vara beroende på verksamhet och vattnets användningsområde. Det finns också olika typer av vattentekniker och filter och oftast behövs det en kombination av flera för att erhålla önskad kvaltet på vattnet. Filtrering används bland annat för att neutralisera järn, mangan och andra metaller, reglera salthalten samt döda bakterier och mikroorganismer.

Optimerat vatten

På Water treatment group har vi både lång erfarenhet och gedigen kunskap kring att både serva, installera och ge råd kring vattenteknik så att ditt vatten renas på bästa sätt. Vi säljer och servar de flesta märkena som finns gällande filter, reservdelar och även anläggningar.

Kontakta oss för konsultation

Membranteknik

Detta är en tryckdriven separationsmetod som fungerar utan användning av kemikalier. Membranteknikens uppgift är att reducera salter, partiklar, mikroorganismer och färg.

Rent vatten till sågverk

Det finns olika tekniker som kan producera högkvalitativt vatten som Omvänd osmos, nanofiltrering eller ultrafiltrering. Membrantekniken förekommer på framför allt kraftverk, sågverk och bryggerier men används även till pannvatten samt för olika typer av ytbehandling.

Vattenrening teknik enhet

Jonbytesteknik

Denna metod är en väl beprövad teknik vanligtvis för avhärdning, demineralisering och total avsaltning av vatten. En jonbytare har som uppgift att som namnet säger byta ut de joner som förändrar vattenkvaliteten till bättre lämpade joner. Detta sker genom att vattnet passerar genom en behållare med grupper av joner.

Jonbytestekniken är vanligt förekommande på kraftverk, fjärrvärmeverk och används för ångpannor. Tekniken används också i batterier för att tillverka batterivatten i exempelvis truckstationer men används också för att få ett renare dricksvatten ur kranen.

Elektrodejonisering (EDI)

EDi används för att få fram ett ultrarent vatten och är den sista processen i verksamheter som kräver ett sterilt vatten. EDI:er filtrets uppgift är att skapa låga värden av konduktivitet och kiseldioxid. Det är framför allt viktigt att ha ett ultrarent vatten vid tillverkning av läkemedel men det används också bland annat för vatten i kraftverk och till processvatten inom elektronikindustrin.

Vattenfilter vattenteknik rening industri WTG
UV-desinfektion vattenrening WTG

UV desinfektion

Denna metod används för att få vatten fritt från bakterier och mikroorganismer. Genom att använda sig av UV ljus så skadas bakterierna och mikroorganismerna så de inte längre klarar av att reproducera sig.

UV desinfektion används bland annat till att rena dricksvatten från egen brunn och kommersiella fastigheter, inom bryggerier och  läkemedelsindustrin.
Kontakta oss för konsultation

Tack för din beställning av vattenanalys!

Vi har skickat en orderbekräftelse till den e-post du angav. Kolla gärna i mappen för skräppost om du inte hittar bekräftelsen. Kontakta oss om du inte fått någon bekräftelse så hjälper vi dig.

Inom kort kommer vi skicka hem analysboxen till den adress du angav i beställningen där du får instruktioner hur du går tillväga.

Denna hemsida använder cookies för att kunna erbjuda bästa tänkbara upplevelse. Läs mer i vår integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.